This website works best with JavaScript enabled

Tradiční klubová zkouška ve spolupráci s KJČR proběhla druhou květnovou sobotu v Areálu Pesoparku. Přihlášeno bylo 8 stafordšírských bulteriéru (6 psů a 2 feny). Zkoušku pískal nám již dobře známý rozhodčí Vladimír Kasl, na klubové zkoušce posuzoval už po několikáté, a jak on sám prohlásil, vždy se na naše plemeno moc těší a je rád, že se s těmito psy také pracuje. „Hezky se na vás kouká a chvílemi si připadám, jak kdybych byl úplně v jiném světě, a ne ve světě těch nevychovaných bull and teriérů, které dost často potkávám, a nebo nedej bože těch, které se čas od času objeví na titulních stránkách bulváru.“

Jak ti naši stafíci pracovali ?

Z mého pohledu to bylo tak nějak podobně, jako jsem zvyklý z předchozích zkoušek. Převažovaly známky výborné, dvě VD a jeden, jak já rád (nerad) říkám, „Černý Petr” který neudělal, bohužel pejsek neustál hromadné odložení a to ho definitivně (po pár dílčích chybách, které nasbíral v průběhu celé zkoušky) pasovalo do známky N – Neobstál. Věřím však že to páníčka nakopne a na příštích zkouškách to vše napraví. Jinak nemám, co bych pesanům vytknul. ZOPku zvládli všichni na jedničku (známka výborná) bez větších chyb, účastníci druhé úrovně ZPU1 na tom byli obdobně, dvě fenečky ve známce výborná s tím, že první fenka dokonce bez ztráty bodů, tj.na plný počet 150, druhá fenka 143 bodů, a zbývající dva psi oba ve známce VD. Tyto dva SBT od sebe dělil pouze 1 bod, takže vyrovnaný výkon odpovídající bodovému hodnocení, fenečky v tomto případě byly o třídu výše.

Kompletní výsledky:

ZOP
1. COUDY Miracle Bulls – Zuzana Dvořáková – 97 V
2. BERRY Eso Bonatom – Věra Valeriánová – 93 V
3. ENAMORADO DE TI Infinity Love Staff – Šárka Valkárová – 90 V
4. BUDDY Funny Frog – Tomáš Podskalský – 68 N

ZPU1
1. EMILY ROSE MAGIC THERAPY – Tomáš Horváth – 150 V
2. QUEST For Fame Domidar Dogs – Michaela Plívová – 143 V
3. ARCHIBALD Chateau of Angels – Petr Šimon – 134 VD
4. EDA Staff Winner – Milan Sihelský – 133 VD

Závěrem bych chtěl poděkovat všem účastníkům – bez ohledu na bodový koeficient – za parádní prezentaci plemene SBT pod hlavičkou klubu SBTC CZ, z.s., kterému děkuji za plnohodnotné zastřešení a podporu, krásné kokardy / medaile, organizačnímu teamu za organizaci a rozhodčímu za pěkné posudky.
A já už jen zmíním, že číslo 76 stafordšírských bulteriérů, které jsem provedl klubovou zkouškou Základní ovladatelnosti psa jsem povýšil na 83. Děkuji za to, že můžu ... je to něco, co mi rozhodně v rámci chovu plemene SBT dává smysl! A hodlám v tom i nadále pokračovat, takže už teď mohu avizovat: „Brzo na dalších zkouškách zase na viděnou!

Za organizační team a zároveň za klub SBTC CZ

Report podává Daniel Žďárský

uvodni nastup

Úvodní nástup

ZOP1.misto Coudy  ZPU1 2.misto Quest  ZOP2.misto Berry

              Coudy                                                                             Quest                                                                                                      Berry

 

VeseckaKasl

Poradkyně klubu SBTC CZ pro výcvik Lucka Vesecká a rozhodčí Vladimír Kasl

 

vsichni

Všichni úcastníci

 

 

#fc3424 #5835a1 #1975f2 #2fc86b #f_syc9 #eef77 #020614063440